Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigle tisuće ljudi

FOTO Vijorile se zastave Jugoslavije, isticale petokrake... Pogledajte kako je obilježena jedna od najznačajnijih operacija NOB-a

Obilježavanje Igmanskog marša - 7
Obilježavanje Igmanskog marša - 7 Antonio Balic/Cropix
Aktualno Galerija Obilježavanje Igmanskog marša - 1 Obilježavanje Igmanskog marša - 1 Foto: Antonio Balic/Cropix Obilježavanje Igmanskog marša - 2 Obilježavanje Igmanskog marša - 2 Foto: Antonio Balic/Cropix Obilježavanje Igmanskog marša - 3 Obilježavanje Igmanskog marša - 3 Foto: Antonio Balic/Cropix Obilježavanje Igmanskog marša - 4 Obilježavanje Igmanskog marša - 4 Foto: Antonio Balic/Cropix +2 Obilježavanje Igmanskog marša - 5 Galerija 1/7 >>
27. siječnja mnogi se kod planine Igman prisjećaju Igmanskog marša na tradicionalnom obilježavanju jedne od najznačajnijih operacija NOB-a u Drugom svjetskom ratu.

Danas se obilježava 82. obljetnica Igmanskog marša, jedne od najznačajnih operacija u sklopu Narodnooslobodilačke borbe (NOB) u Drugom svjetskom ratu.

Organizatori smatraju da se jetijekom dana pristiglo oko 10000 posjetitelja iz BiH, ali i regije, piše N1 BIH.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Idu po novi mandat Plenković o Turudiću, Milanoviću, američkim helikopterima, izborima...: "Siguran sam u pobjedu"

Obilježavanje Marša službeno je započelo formiranjem marševske kolone. Oko 13 sati prisegli su svi sudionici, a nakon toga položeno je cvijeće na spomenik pripadnicima Prve proleterske brigade koji su u noći između 27. i 28. siječnja 1942. krenuli na put po velikoj hladnoći od Romanije do slobodnog teritorija kod Foče, opkoljeni njemačkim snagama.

"Danas u 10 sati su se okupili svi sudionici Igmanskog marša koji se ove godine obilježava po 82. put. Zastava Prve proleterske brigade predana je komandantu kolone i marš je krenuo u 10:30 sati", kazao je Mirsad Ćatić, predsjednik Organizacijskog odbora Igmanskog marša.

Podijelio je s Fenom (Federalna novinska agencija) da je na povorci bilo prisutno i 60 delegacija koje su došle položiti vijence, a došle su iz svih zemalja bivše Jugoslavije, Italije, Češke i Austrije, piše Radio Sarajevo.

"Ovo je nakon Lisabona najveća antifašistička manifestancija u cijeloj Europi. Ponosni smo na to da već dugi niz godina, ljudi, antifašisti, prepoznaju i da drage duše, velikog srca i ponosa donose svoju radost na Igman i to sve zajedno čini jednu lijepu sliku koju poručuju antifašisti", rekao je Ćatić.

Velikom polju organiziran je prigodan program.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene