Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgnjevili Amnesty International

Odrubili joj glavu zbog vračanja i čarobnjaštva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saudijske vlasti pogubile su Aminu bin Salem Nasser osuđenu zbog prakticiranja vračanja i čarobnjaštva i na sebe svalile gnjev Amnesty Internationala.

Nesretna žena pogubljena je u sjevernoj provinciji Al-Jawf, a međunarodna organizacija za ljuska prava osudila je pogubljenje kao uistinu užasan čin i pozvala na prestanak prakticiranja takvog zakona. Nije poznato koliko je žena pogubljeno u ovom pustinjskom kraljevstvu, ali u listopadu je jednoj ženi odrubljena glava jer je ubila muža tako što je zapalila kuću u kojoj su živjeli.

Pročitajte i ovo Mohammed bin Salman Nema pravde SAD potvrdio imunitet saudijskom princu u slučaju brutalnog ubojstva novinara: "Novac je ipak na prvom mjestu" Dolazak zarobljenika u Saudijsku Arabiju OSLOBOĐENI IZ ZATOČENIŠTVA VIDEO Snimka dolaska zarobljenika iz Rusije u Saudijsku Arabiju: Među njima bio je i Prebeg. Dnevnik Nove TV doznaje kad se točno vraća u Hrvatsku

>> Vještice zbog porezne politike bacaju uroke na Vladu

Amnesty International tvrdi kako je ove godine u Saudijskoj Arabiji 73 ljudi pogubljeno odrubljivanjem glave, javlja Telegraph. 'Vračanje i čarobnjaštvo nisu definirane kao zločini u Saudijskoj Arabiji i korištenje njih kako bi se nekoga podvrglo na tako ekstremnu kaznu zaista je užasno' kazao je Philip Luther, privremeni voditelj Amnestyjeva ureda za Bliski istok i sjevernu Afriku.

Silovanja, ubojstva, otpadništvo, oružane pljačke i trgovanje drogom prema šerijatskom zakonu kažnjivi su smrću, a uznemiravajući je porast broja smaknuća u Saudijskoj Arabiji. Mnogi od pogubljenih nemaju branitelje i nisu upoznati s pravnim procesom koji se vodi protiv njih. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene