Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rudnik zlata

Odron tla: 83 rudara zatrpala zemlja dok spavali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se odronilo tlo na području rudnik zlata u Tibetu, u vrijeme kada su radnici spavali, mnogi od njih ostali su zatrpani pod pijeskom i blatom. Ubrzo su se pojavili znakovi da bi se mogao dogoditi još jedan odron, pa je i spašavanje otežano.

Masivni odron tla zahvatio je područje rudnika zlata u Tibetu, pri čemu je pod pijeskom i blatom, ostalo zatrpano 83 radnika, za koje se vjeruje da su spavali u petak ujutro kada se dogodila nesreća, izvijestili u kineski mediji, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Nedostatak građevinskih radnika - 5 uvozimo radnu snagu Građevinskih radnika nedostaje u cijeloj zemlji, a najviše u dva zanimanja: "Nisu dovoljno kvalificirani i kompetentni"

Oko dva milijuna kubičnih metara blata i kamenja odronilo se u području u kojem su se radnici odmarali te je palo na područje oko četiri kvadratna kilometra, u okrugu Maizhokunggar. Zatrpani rudari su zaposlenici tvrtke China National Gold Group Corporationa, tvrtke u državnom vlasništvu te ujedno najvećeg proizvođača zlata u Kini.

>> Odron pomeo sve pred sobom, novinarska ekipa jedva izbjegla smrt

Na mjestu nesreće je više od tisuću policajaca, vatrogasaca, vojnika te medicinskog osoblja. Za rudarima tragaju uz pomoć pasa tragača. Na mjestu odrona je i 30 bagera koji otkopavaju pijesak i blato, a temperature se spuštaju do nule.

Međutim, pojavili su se znakovi da bi se mogao dogoditi novi odron. 'Znakovi pokazuju da je vjerojatnost sekundarnih katastrofa primijećena na planinarskim stazama, a pukotina na planini široka jedan metar s kojom smo već bili upoznati, sada je mnogo šira', rekao je zamjenik tajnika tibetanskog regionalnog odbora, Wu Yingjie.

Dodao je kako su spasioci zbog mjera predostrožnosti premješteni u sigurniju zonu. 'Kako su znakovi sekundarne katastrofe očiti, odlučili smo povući spasioce u sigurniju zonu i pripremamo drugi plan spašavanja', kaže Wu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene