Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba sumnja u namještanje

Odmetnuti policajac koji je napao zgradu vlade Venezuele je akcijski glumac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada predsjednika Venezuele Nicolasa Madura priopćila je kako je muškarac odgovoran za napad na zgradu vlade akcijski glumac Oscar Perez.

Odmetnuti policijski časnik koji stoji iza helikopterskog napada na zgrade venezuelanske vlade zvijezda je akcijskog filma.

Pročitajte i ovo HMS Trent - ilustracija Teritorijalni spor Zaoštrava se novi sukob: Velika Britanija šalje ratni brod Venezuela, vojnici (Foto: Schneyder MENDOZA / AFP) Oko crnog zlata Izbjegnut novi rat u svijetu: "Nećemo koristiti silu ni pod kojim okolnostima"

Vlada predsjednika Nicolasa Madura priopćila je u srijedu da je Oscar Perez – pilot, ronilac i padobranac, odgovoran za pucanje i ispaljivanje granata na ministarstvo unutarnjih poslova i Vrhovni sud te otmicu helikoptera.

Taj incident, u kojemu nije bilo ozlijeđenih, vlada je nazvala "terorističkim napadom".

Oporba: "Možda je namješteno"

Oporbeni čelnici dovode u pitanje vladinu verziju događaja i navode da je to možda namješteno kako bi se skrenula pozornost s Madurova nastojanja da promijeni ustav.

Venezuela se nalazi usred političke i ekonomske krize koja je potaknula masovne prosvjede. Prosvjedi protiv Madura traju već tri mjeseca. Mnogi su Venezuelanci bijesni na Madurovu vladu, koju optužuju za sve veću inflaciju, nestašice svega – od hrane do lijekova, te za gušenje ljudskih prava.

Prosvjednici traže izbore, oslobađanje uhićenih aktivista, međunarodnu pomoć i autonomiju parlamenta koji je pod vodstvom oprobene većine. U prosvjedima je dosad poginulo najmanje 75 osoba.

"Bori se protiv tiranske i podle vlade"

U videosnimci objavljenoj na društevnim medijima Perez je rekao da se bori protiv tiranske i podle vlade.

Prema nekim izvješćima, helikopter je za sobom vukao natpis na kojemu je pisalo "Sloboda!".

Perez (36) bio je producent i glumac u venezuelskom akcijskom filmu iz 2015. nazvanom "Odgođena smrt". U filmu se radi o spašavanju otetog poslovnog čovjeka i uključuje scene u kojima on puca iz helikoptera i izranja iz vode.

Policija je pokrenula potragu za Perezom. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene