Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najava ostavke jamesa Jonesa

Odlazi i Obamin savjetnik za nacionalnu sigurnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni general James Jones podnijet će ostavku na dužnost savjetnika za nacionalnu sigurnost predsjednika Baracka Obame a naslijedit će ga njegov zamjenik Tom Donilon, izvijestili su u petka američki mediji prenoseći izjavu dužnosnika Bijele kuće.

Promjene u Vijeću za nacionalnu sigurnost objavit će predsjednik Baracka Obama kasnije u petak, a Jones će napustiti dužnost za dva tjedna, rekao je dužnosnik.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Jones (66), je umirovljeni marinski general koji je služio kao zapovjednik snaga NATO-a i zapovjednik Marinskog korpusa SAD-a. Njegov odlazak još je jedna promjena u timu najbližih Obaminih suradnika, dok američki predsjednik ulazi u drugu polovici svog mandata.

Donilon (55), zamjenik predsjednikovog savjetnika za nacionalnu sigurnost, suradnik je čelnika Demokratske stranke dulje od tri desetljeća. Bio je dužnosnik Bijele kuće u administraciji predsjednika Jimmyja Cartera te radio u demokratskim predsjedničkim kampanjama 1984 i 1988. Od godine 1986. radio je za tadašnjeg senatora a danas potpredsjednika SAD Joe Bidena. Godine 1993. pridružio se administraciji predsjednika Billa Clintona, te radio u State Departmentu kao predstojnik ureda državnog tajnika Warrena Christophera.

Od 1999. do 2005. bio je izvršni potpredsjednik u državnoj hipotekarnoj agenciji Fannie Mae. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene