Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do 1. veljače

Odgođeno suđenje Mursiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje Muhamedu Mursiju za poticanje na ubojstva, odgođeno je do 1. veljače.

Suđenje bivšem egipatskom predsjedniku Muhamedu Mursiju za poticanje na ubojstva prosvjednika dok je bio šef države, odgođeno je do 1. veljače zbog toga što su vremenski uvjeti onemogućili njegovo prebacivanje helikopterom u zgradu suda na današnje ročište.

Pročitajte i ovo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece Slika nije dostupna Neočekivani potez Mubaraka usred kaosa u Egiptu puštaju na slobodu?

Egipatski državni mediji ranije su netočno izvijestili da je Mursi u srijedu doveden u zgradu suda, no radilo se o njegovim suoptuženicima.
Optužbe se odnose na nasilje pred predsjedničkom palačom u prosincu 2012. tijekom prosvjeda izazvanih predsjedničkim dekretom kojim su bile proširenje Mursijeve ovlasti.

Egipat: Počelo suđenje Mursiju

Vojska ga je svrgnula s vlasti 3. srpnja nakon masovnih prosvjeda protiv vladavine njegova Muslimanskog bratstva. Uz Mursija za poticanje na ubojstva prosvjednika sudi se još 14-orici islamističkih vođa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene