Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odbio vjenčati gluhinijemi par jer nisu mogli reći "da"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gluhonijeme osobe često nailaze na prepreke u životu, pa čak i ako se žele vjenčati, jer ima matičara koji izričito traže da se pristanak na sklapanje braka izgovori jasno i razgovijetno.

Matičar u Peruu odbio je vjenčati gluhonijemi par jer ženik i mladenka nisu bili u stanju izgovoriti sudbonosno "da".

Pročitajte i ovo Ilustracija Traže idealan par Mladim Japancima sve je teže pronaći ljubav, pa to za njih rade njihovi roditelji: Na sastanke nose profesionalne fotografije i upitnike Slika nije dostupna Bili su cijepljeni Držali se za ruke: Bračni par preminuo od korone u razmaku od minute

Ljudi s takvim "nedostatkom" zbog "pravnih odredbi" ne mogu se vjenčati, navela je televizijska postaja America riječi matičara Carlosa Montalva iz Lime.

Gradonačelnik gradske općine u kojemu se vjenčanje trebalo održati, Edilberto Quispe, pokazao je međutim potpuno nerazumijevanje za matičarovu odluku rekavši da je neutemeljena.

Gradonačelnik se osim toga ispričao mladencima i ponudio im vjenčanje u gradskoj vijećnici i preuzimanje troškova postupka.

Mladenci su se zahvalili ali su odbili gradonačelnikovu ponudi, vjenčavši se u jednoj drugoj četvrti, gdje matičar nije osluškivao hoće li čuti "da" nego se zadovoljio time što su na pitanje žele li sklopiti brak oboje potvrdno klimnuli glavom.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene