Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rodila blizance, odbila transfuziju, oprostila se od djece i umrla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da je odanost vjeri ponekad jača i od majčinske ljubavi dokazuje slučaj 22-godišnje Engleskinje Emme Gough. Umrla je nekoliko sati nakon rođenja kćeri i sina, jer zbog pripadnosti Jehovinim svjedocima nije smjela uzeti tuđu krv.

Prije poroda liječnicima je naglašeno kako Emmi ni u kojem slučaju ne smiju dati krv. Nitko nije očekivao komplikacije, no do njih je ipak došlo. Liječnici su uzalud molili njezina 24-godišnjeg supruga i ostatak obitelji za dozvolu da Emmi spase život. Iako je za to bila potrebna tek najobičnija transfuzija, napori i molbe liječnika nisu urodili plodom. Obitelj je i dalje inzistirala kako Emma ne bi željela izdati svoje principe. Mlada je majka prije smrti stigla tek jednom pomaziti svoju novorođenčad. 

Pročitajte i ovo Ilustracija osuđena je Barbara je u 24 godine lažirala 17 trudnoća: Nagurala bi jastuke ispod majice, a dokopala se i rodnih listova Beba u inkubatoru, ilustracija (Foto: Getty images) nevjerojatno što su radili liječnici Čudo u Češkoj: 117 dana nakon što joj je utvrđena moždana smrt – rodila bebu

"Svi smo zaprepašteni i očajni. Ne možemo vjerovati da netko u današnje vrijeme može umrijeti nakon poroda uz svu novu tehnologiju. Još je tužnije to što je Emma imala vremena držati blizance prije nego su se stvari zakomplicirale. Srećom, Anthony ima veliku obitelj. Svi će oni pomoći i podići tu djecu", rekao je 24-godišnji Peter Welsh, također jehovin svjedok, a koji je u prosincu 2005. bio kum na vjenčanju Anthonyja i Emme. 

Prijatelji mladu djevojku opisuju kao modernu i punu života. Bila je, kažu, presretna kada je doznala da nosi blizance. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene