Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon u rukama Haškog tribunala!

Mladić se u petak suočava s optužnicom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suci Haškog suda odlučili su da će saslušanje optužnice biti u petak u 10 sati ujutro, a odluku za to rano jutros je potpisao sudac Alphons Orie, javlja AP.

Mladić je smješten u ćeliju i prvih nekoliko dana će provesti u izolaciji. Nakon toga će biti prebačen u jedno od tri zatvorska krila. Preko tisuću znatiželjnika i novinara pratilo je Mladićev dolazak u zatvor. Ratko Mladić ekspresno je s aerodroma prebačen u zatvor u Haagu. Let je trajao oko deset minuta s rotterdamskog aerodroma. Preko tisuću znatiželjnika i novinara pratilo je Mladićev dolazak u zatvor. 'Ratko Mladić je sad i službeno u rukama suda. Ovo je veliki pomak za haški tribunal. Njegovo saslušanje održat će se kroz dva do tri dana, nakon što se aklimatizira na novu okolinu i nakon što prođe ostale procedure. Bit će u izoliranoj ćeliji prvih par dana, a ukoliko će biti potrebno, dobit će i svu liječničku pomoć', rekla je Nerma Jelačić, glasnogovornica haškog suda. Nakon toga će biti prebačen u jedno od tri zatvorska krila.

Pročitajte i ovo Dražen Erdemović svjedoči pred Haškim sudom (Foto: Screenshot) Rat je došao i nije bilo izlaza Savjest ovog pokajnika presudila je krvniku Mladiću: "Novinarki sam priznao što sam učinio bez pritiska, radi svog djeteta i žene" Ratko Mladić (Foto: AFP) Preispitivanje presude Ovo je jedina točka optužnice po kojoj Ratko Mladić nije proglašen krivim

Avion srbijanske vlade s Ratkom Mladićem sletio je u zračnu luku u Rotterdamu oko 19:40 sati. Tamo ga je i formalno uhitila nizozemska policija, a nakon otprilike sat i pol vremena, oko 21:05 sati helikopterom je prebačen u Haag. Mladić je nešto iz 17 sati u koloni blindiranih vozila krenuo prema beogradskom aerodromu i poletio avionom srbijanske vlade prema Rotterdamu.

Srbijanska ministrica pravosuđa Snežane Malović, nakon toga je održala i kratku konferenciju za novinare. 'Potpisala sam dokument o izručenju Ratka Mladića Haškom sudu. Naš čin predstavlja poruku pomirenja u regiji', rekla je Malović. 'Svi zločini moraju biti procesuirani i izvedeni pred lice pravde', dodala je.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene