Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nuklearnog pitanja

Odbijen Ahmadinedžadov prijedlog TV dvoboja s Obamom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela Kuća je odbacila prijedlog iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada da održi televizijsko sučeljavanje s američkim kolegom Barackom Obamom.

Ocijenili su da Teheran nije dokazao ozbiljnost u vezi nuklearnog pritanja. 'Uvijek smo ponavljali da smo spremni razgovarati o iranskom nuklearnom programu, ako Iran bude ozbiljan u tom pitanju', rekao je Obamin glasnogovornik Robert Gibbs na konferenciji za novinare. Dodao je da Iran do sada nije dokazao ozbiljnost i naglasio da Islamska Republika ima obveze koje mora ispuniti oko nuklearnog pitanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ahmadinedžad u Dohi: 'Svaki napad na Iran završit će uništenjem Izraela' Slika nije dostupna Sankcije UN-a Ahmadinedžad: Neprijateljima ćemo se oduprijeti i silom

>> 'Na televizijskom dvoboju ćemo pokazati tko ima bolja rješenja'

Gibbs je optužio iranski režim da mijenja stajalište prema pritisku sankcija koje mu prijete. Iran je suočen s novim krugom međunarodnih sankcija koje je potaknuo Washington kako bi dodatno pritisnuo Teheran zbog spornog iranskog nuklearnog programa. Ahmadinedžad je sličan prijedlog iznio i u rujnu prošle godine, kojeg je Washington odbio. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene