Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Beskrupulozne osobe

Od siječnja 2014. uhićeno 880 krijumčara imigranata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićenja osoba za koje se sumnja da su krijumčari ljudima češća su nakon akcija spašavanja na moru.

Talijanske vlasti su u nastojanju da spriječe krijumčarenje imigranata na Sredozemlju, od siječnja 2014. uhitile 880 osoba za koje se sumnja da su krijumčari ljudima, piše u utorak talijanski list Avvenire.

Pročitajte i ovo Srušio se most u Baltimoreu - 4 Tragedija u Baltimoreu VIDEO Jedna osoba preminula, sve je manje nade za nestale u rijeci: Otkriveno zašto se brod zabio u most Talijanska policija Nakon napada u Rusiji I naši susjedi na oprezu: Još jedna europska zemlja podigla razinu opasnosti od terorizma

Oko 800 među njima su "beskrupulozne osobe s mobitelima i palicama koje slušaju svoje nadređene", a oko 80 ih je osumnjičeno da su u krijumčarenju imali puno veću odgovornost. Među njima je jedan Eritrejac optužen da je sudjelovao u organizaciji 23 putovanja, piše talijanski katolički list.

Među uhićenima od početka 2014. je 279 Egipćana, 182 Tunižana, 77 Senegalaca, 74 Gambijca, 42, Sirijac, 39 Eritrejca, 29 Marokanaca, 24 Nigerijaca i 22 Libijaca. U navedenom je razdoblju u Italiju Sredozemljem stiglo oko 270.000 migranata.

ESKALIRALA IMIGRANTSKA KRIZA Europska unija pomaže s 2,4 milijarde eura

No unatoč tješnjoj suradnji talijanske policije i policije tih zemalja, uz izuzeće Libije u kojoj traje građanski rat, nijedan od glavnih "šefova" za kojima se traga na međunarodnoj razini nije priveden.

Među njima je Etiopljanin Ermias Gharmiay, osumnjičen da je od iznajmljivanja plovila zaradio oko 70 milijuna dolara. Na jednom takvom "putovanju" u listopadu 2013. blizu Lampeduse utopilo se 366 migranata.

Uhićenja osoba za koje se sumnja da su krijumčari ljudima češća su nakon akcija spašavanja na moru jer migranti znaju tko ih je ukrcao u nesigurna plovila. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene