Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Druga na svijetu

Od 1. siječnja sunčanje u solariju je zabranjeno u ovoj zemlji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Solariji će od četvrtka biti zabranjeni u većem dijelu Australije, jednoj od zemalja gdje su stope raka kože među najvišima u svijetu.

Zabrana sunčanja u solariju stupit će na snagu 1. siječnja u državama Novi Južni Wales, Victoria, Južna Australija, Tasmanija, Queensland i na Teritoriju australskog glavnog grada.

Pročitajte i ovo Ilustracija aviona kompanije LATAM Let iz noćne more VIDEO Najmanje 50 putnika ozlijeđeno tijekom avionskog leta: Jedna osoba u teškom stanju prevezena u bolnicu Ilustracija Australci odlučili Ministar prelomio, zabranjuje se rekreativni vaping: "Ovo je najveća rupa u zakonu u našoj povijesti"

Zapadna Australija slijedit će taj primjer iako još nije utvrđen nikakav datum dok Sjeverni teritorij, jedina preostala regija, ne raspolaže solarijima u komercijalne svrhe.

Australija će tako postati druga zemlja nakon Brazila koja zabranjuje sunčanu kupelj, po udrugama za javno zdravstvo.

"Queensland već ima stopu raka kože najvišu na svijetu i nema sumnje da postoji izravna veza između redovita korištenja solarija i zloćudnog melanoma", objasnio je privremeni ministar zdravstva Mack McArdle australskoj agenciji Associated Press.

Po Australskom vijeću za istraživanje raka, dvoje od troje Australaca dijagnosticirat će se rak kože prije 70. godine, sa stopama dva do tri puta višima od onih zabilježenih u Kanadi, SAD-u i V. Britaniji.

Više od 2000 Australaca umrlo je od raka kože 2011., a većina se pripisuje melanomu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene