Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Pomoć iz zraka

Oči na nebu: NATO šalje najmodernije radare kako bi pazio što radi ISIS, ali i Rusi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spomenuti radari koji se nalaze "na leđima" Boeinga, te koji su smješteni unutar rotirajućeg diska, u stanju su pratiti sve što se miče unutar čak 400 kilometara.

Čelnici NATO-a odlučili su dodatno zakomplicirati život borcima Islamske države tako što će prema Siriji uputiti tri Boeinga E-3 opremljena najsuvremenijim radarima.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Slika nije dostupna Potvrdila Bijela kuća Cure detalji akcije u Siriji: Mrtav vođa Islamske države, aktivirao bombu kojom je ubio sebe i članove svoje obitelji

Tu je informaciju potvrdio i glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg nakon sastanka u Varšavi, koji je uz to istaknuo da će ti zrakoplovi, poznati i kao AWACS-i, u prvom redu pomagati pri nadziranju kompletnoga zračnog prostora iznad Sirije, ali i Iraka.

Avioni će biti upućeni u Tursku i međunarodne vode tijekom jeseni, a osim što će ujedno pomagati pri kordiniranju zračnih udara, pazit će i što rade ruski borbeni avioni.

Naime, NATO želi izbjeći incidente poput onog iz studenog prošle godine, kada je turski lovac oborio ruskog bombardera jer je, tako barem i danas tvrde Turci, ušao u zračni prostor njihove države.

Spomenuti radari koji se nalaze "na leđima" Boeinga, te koji su smješteni unutar rotirajućeg diska, u stanju su pratiti sve što se miče unutar čak 400 kilometara. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene