Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema preživjelih

Očevici na mjestu pada alžirskog zrakoplova; Avion je potpuno izgorio, a tijela su bila rastrgana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Za sada nismo pronašli niti jednog preživjelog, a teško je očekivati da će ih biti. Stanovnici su nam pomogli da pronađemo avion', izjavio je general Diendere koji se nalazi na čelu istražiteljskog tima.

Olupina alžirskog zrakoplova koji se sa 116 ljudi srušio u Maliju pronađena je na sjeverozapadu zemlje, u blizini granice s Burkinom Fasom iz koje je avion letio za Alžir.
 
'Za sada nismo pronašli niti jednog preživjelog, a teško je očekivati da će ih biti', izjavio je general Gilbert Diendre za državnu televiziju Burkine Faso a prenosi CNN.
Diendere, koji je na čelu istražiteljskog tima, rekao je kako su stanovnici grada Gossija opisali kako su vidjeli da se ruši avion.

'Spasioci su krenuli na to područje kada su nam stanovnici javili da se avion srušio 80 kilometara sjeverozapadno od malijskog grada Gossija. Pomogli su nam da dođemo na mjesto događaja. Pronašli su ostatke tijela, a avion je sasvim izgoren i uništen', potvrdio je Diendere za Assosiated Press a prenosi Independent.

Malijska državna televizija izvijestila je pak da je helikopter iz Burkine Faso pronašao avion u selu Boulikessi.

'Avion smo pronašli slučajno, blizu Boulikessija', kazao je Sidi Ould Brahim, separatist Tuarega koji je putovao iz Malija u kamp za malijske izbjeglice u Burkini Faso.
'Zrakoplov je u potpunosti izgorio, a na njemu se vide tragovi kiše. Tijela su bila rastrgana', izjavio je.

Pročitajte i ovo Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion Ilustracija Boeingova avion kojemu su otpala vrata Drama u zraku Boeing u sve većim problemima: Avionu s više od stotinu putnika tijekom leta otpao dio krila


Srušio se alžirski zrakoplov sa 116 osoba: Olupina uočena na sjeveru zemlje

Zrakoplovna kompanija iz Alžira Air Algerie izgubila je u četvrtak kontakt s letom AH5017 oko 50 minuta nakon polijetanja iz Burkine Faso. Piloti su tražili promjenu smjera zbog velikih oluja i loših vremenskih uvjeta, a tu je informaciju potvrdio i ured francuskog predsjednika Francoisa Hollandea. Među putnicima je naime bilo najviše Francuza, 51 osoba. Avion je u vlasništvu španjolske zrakoplovne kompanije Swiftair.

Pojavile su se i informacije da je zrakoplov srušen dok je prelijetao sjeverni dio države Mali gdje traju sukobi, a pod kontrolom je militantnih islamista i al Kaide. No, stručnjaci kažu da je teško za povjerovati da borci u Maliju imaju oružje koje bi moglo srušiti zrakoplov. Prema nekim drugim infromacijama, zrakoplov je bio star.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene