Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POGINULO 22 LJUDI

URUŠILA SE ZGRADA Otac posljednjim zagrljajem kćeri spasio život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U urušavanju šesterokatnice poginulo je 22 ljudi uključujući majku i oca trogodišnje Wu Ningxi. Nju su spasioci pronašli 12 sati nakon urušavanja, a život joj je spasio otac koji ju je zaklonio svojim tijelom.

Trogodišnja djevojčica preživjela je urušavanje višekatnice u kineskom Wenzhou jer ju je otac na samrti svojim zagrljajem zaštitio od ruševina, objavili su u utorak kineski mediji.

Wu Ningxi pronađena je duboko ispod ruševina šesterokatnice 12 sati nakon što se zgrada urušila, objavila je televizija CCTV.

Preživjela je samo s manjim ozljedama zahvaljujući tome što ju je otac svojim tijelom zaklonio od svega što se na nju moglo srušiti. Pronađeni su u klupku ispod srušenog betonskog stupa. Ocu nije bilo spasa.

"Dijete je preživjelo samo zahvaljujući tome što joj je otac svojim tijelom stvorio prostor za život", rekao je jedan od spasilaca.

Fotografije s mjesta nesreće prikazuju spasitelje koji ispod mase cementa i opeka izvlače curicu rastrgane odjeće i kose pune prašine i nježno je polažu na nosila.

U ruševini je život izgubilo 22 ljudi, uključujući i majku preživjele djevojčice. Spašeno je petero ljudi.

Uzrok nesreće istražuje se. Vjerojatno je u pitanju kombinacija loše gradnje, dotrajalosti zgrade i velike količina oborina koje su zadnjih dana zahvatile taj dio Kine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene