Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi tragovi

Obrat u istrazi masakra britanske obitelji u Alpama: Prava meta je bio biciklist?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska policija razmatra novu teoriju oko masakra u Alpama, u kojem je prava žrtva napada zapravo mogao biti ubijeni biciklist Syvain Mollier, koji je radio u nuklearnoj industriji i vodio dvostruki život.

Glavna žrtva masakra u Alpama, u kojem je ubijena britanska obitelj al-Hilli, možda je zapravo bio 45-godišnji Mollier, biciklist koji je ubijen zbog toga što je, barem kako se dosad vjerovalo, vjerojatno svjedočio masakru britanske obitelji, ističe francuska policija, a prenosi Daily mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

>> 'Mislio sam da je mrtva. Nije pokazivala nikakve znakove života'

Mollier, koji je radio u nuklearnoj industriji privremeno je pokopan jučer u tajnoj ceremoniji, protivno željama njegove obitelji, koja je zatražila njegovo kremiranje.

Vjeruje se kako forenzičari žele detaljnije pregledati njegovo tijelo, što bi bilo nemoguće da se njegovi posmrtni ostaci kremiraju. Francuski istražitelji isto tako proučavaju teoriju kako je taj čovjek možda vodio dvostruki život te da je bio prava meta ubojstva.

Dosad se istraga orijentirala na smrti 50-godišnjeg britanskog inženjera Saada al-Hillija, njegove 47-godišnje supruge Ikebal te njegove 74-godišnje punice Suhalije al-Allaf, koji su ubijeni u obiteljskom automobilu pored mjesta Annecyja.

Dosad se vjerovalo kako je Mollier ubijen zato što je svjedočio ubojstvu dok je prolazio biciklom pored mjesta događaja. No, francuska policija sad razmatra i druge mogućnosti. 'Mi pričamo o nekome za koga su svi govorili da je gospodin, ali tko može tvrditi da nije vodio dvostruki život?', istaknuo je Benedict Vinnemann, šef istrage.

Mollier je radio za Cezus, koji je podružnica Areva Grupe i koji se specijalizirao za rad s cirkonijem za spremnike nuklearnog goriva. Živio je u mjestu Ugine, nedaleko od mjesta ubojstava. Iza sebe je ostavio dva maloljetna sina iz prvog braka te treće dijete s drugom suprugom, koja je rodila u lipnju ove godine. Mollier se nalazio na porodiljnom dopustu i slobodno vrijeme kratio je vožnjom biciklom po okolici mjesta u kojem je živio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene