Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Viši od 414 metara

Oboren rekord: Pogledajte najviši stambeni neboder na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubai je bogatiji za još jedno arhitektonsko čudo, najviši stambeni neboder na svijetu, priopćila je u ponedjeljak službena novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata, pozivajući se na Guinessovu knjigu rekorda.

Nad neboderom Princess visokim 414,3 metra uzdiže se kupola u obliku krune. Neboder je sagrađen u marini, na umjetnom kanalu koji je s obje strane povezan s Perzijskim zaljevom. Neboder gleda na Palm Jumeirah, umjetni otok u obliku palme. Dubai već ima najviši neboder na svijetu Burj Khalifu (828 m) koji je postao novi simbol emirata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kontroverzni biznis Led s Arktika izvoze u Dubai: Umjesto u oceanu topi se u skupim koktelima Slika nije dostupna Izgorjelo više stotina stanova VIDEO Veliki požar zahvatio neboder u Dubaiju

>> Novi WTC ipak neće biti najveći neboder u SAD-u?

Ta zgrada ima 200 katova, ali samo je jedan dio za stambenu namjenu. Neboder Princess je u cijelosti stambena zgrada, a najviši stan je na 356,9 metara. Ima 107 katova, od kojih šest pod zemljom. Osim stanova, među kojima ima i dvoetažnih, neboder ima više plivališta, natkrivenih i otvorenih, te sportske dvorane za stanare. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene