Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenske vlasti potvrdile

Potvrđeno: Slovenac nije zaražen smrtonosnim sojem E. coli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljeni su rezultati analize krvi oboljelog muškarca.

Slovenski laboratoriji nakon analize uzoraka krvi muškarca zaraženo E. coli, objavili su kako njegov a zaraza nije povezana sa smrtonosnom epidemijom čiji je izvor u Njemačkoj.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

Rezultati analize, koju je napravio Zavod za zdravstveno osiguranje u Mariboru, pokazali su kako zaraženi pacijent iz Slovenije nema smrtonosan soj E. coli, a to je potvrdila i bolnica u Slovenj Gradecu, u kojoj je on ležao, prenosi slovensko Delo.

Iz bolnice u Slovenj Gradecu su pojasnili da soj E. coli O157, s kojom je zaražen 60-godišnji pacijent, zapravo ne toliko agresivan i smrtonosan. Janez Lavre, ravnatelj bolnice u Slovenj Gradecu istaknuo je da je bolesnik cijelo vrijeme boravio u Sloveniji pa je time i isključio mogućnost zaraze u Njemačkoj ili drugdje u inozemstvu.

Isto tako, slovensko Delo piše kako je najčešći izvor soja O157 E. coli goveđe meso, ili perad, a ne klice soje ili graha.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene