Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanovništvo evakuirano

EKSPLODIRALI KONTEJNERI S KISELINOM Već sama kiša mogla bi izazvati opekline

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oblak toksičnog plina nadvio se nad najvećom brazilskom lukom Santos nakon kemijske eksplozije u skladištu jedne kompanije a gradonačelnik je upozorio građane da bi izlaganje kiši moglo prouzročiti opekline.

Vlasnici kompanije kazali su da su kontejneri puni kiseline i dezinficijensa, koji su po njihovoj procjeni došli u dodir s kišnicom pa je nastala

Pročitajte i ovo Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija Učenici objavila policija Muškarac mami djecu u auto: Policija objavila savjete roditeljima

kemijska reakcija.

Terminal za pretovar tereta i obližnje kuće evakuirani su a stanovnici su pozvani da ostanu u kućama, prenosi BBC.

Nekoliko je ljudi zatražilo liječničku pomoć zbog teškoća s disanjem.

Kontejnerskim terminalom upravlja logistička kompanija Localfrio a smješten je u Guaruji, području u istočnom dijelu Santosa.

Glasnogovornica kompanije koja izvozi kemikalije za hlađenje i razne vrste tereta kazala je da se u kontejnerima nalaze solna kiselina i natrijev diklorizocijanurat, sredstvo za čišćenje i dezinfekciju.

Vatrogasci su kazali da je kišnica prodrla u kontejnere i prouzročila kemijsku reakciju.

Gradonačelnik Mario Antonieta de Brito pozvao je građane da se ne izlažu kiši jer bi mogla "sadržavati kemijske elemente koji mogu izazvati opekline na koži". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene