Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Objesio se zbog računa za struju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radomir Branković (65) iz Aleksinca objesio se prošle srijede o gredu obiteljske kuće jer nije imao novca da plati račun za struju.

U oproštajnom pismu Radomir objašnjava 'da se mora ubiti' zbog računa za struju koji iznosi 569.000 dinara (oko 569 kuna).

Pročitajte i ovo Kuba gasi javnu rasvjetu usred sve teže energetske krize Sve teže i teže Kriza ih natjerala na očajne poteze: Nedostaje goriva, a sad su isključili i javnu rasvjetu Obitelj Sruk i računi za struju (Foto: Provjereno) Nisu jedini Četiri godine prepucavanja i tužbi bez pomaka: Zbog računa za struju morali su prodati sve što su imali

'Morao sam ovo učiniti jer nemam odakle platiti struju. Obećao sam podmiriti dug, a nemam odakle,  pa sam odlučio dug platiti životom. Nemam snage gledati djecu kako se muče bez struje', piše Radomir u oproštajnom pismu. 

Tragedija se dogodila prošle srijede u obitelji Branković u ulici Save Kovačevića u Aleksincu. Radomir je oko 7 sati ujutro otišao na dvorište i objesio se o gredu. Tako obješenog pronašla ga je supruga Smilja, sin i snaha. Usprkos pokušajima oživljavanja, Radomiru više nije bilo spasa. 

Smilja Branković, Radomirova supruga, za Press kaže kako ništa nije ukazivalo na ovakvu tragediju. 

'Tog jutra, po običaju, ostao je prije mene. Pitala sam ga želi li da mu skuham kavu, a on mi je odgovorio da neka nastavim spavati. Kada sam ustala, na stolu sam uočila pisma i odmah pomislila na najgore. Izletila sam u dvorište i vidjela ga kako visi s grede. Pritrčali su sin i snaha, presjekli konopac, ali pomoći više nije bilo', priča potresena Smilja i dodaje da je posljednji račun za struju iznosio 569.000 dinara.

'Nismo imali novaca za plaćanje računa za struju, jer ni ja ni Radomir nemamo nikakva primanja, a kamate su bile sve veće i veće.  Muž se nadao penziji i uvijek je govorio da će je trošiti na plaćanje računa. Radio je u različitim firmama pa nikako nije mogao skupiti dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje penzije', priča Smilja. 

Brankovići se nadaju da će Radomirova penzija ipak stići te da će uspjeti platiti račun za struju. 

Susjedi govore da je Radomir bio izuzetno častan čovjek koji je držao do svoje riječi.  

'Mnogo se živcirao zbog neplaćenih računa za struju. Stalno je govorio da jedva čeka da dobije penziju pa da plati račune i u miru živi. Tjedan dana prije samoubojstva, ljudi iz elektre došli su mu presjeći žice, no Radomir ih je uspjeo ubijediti da to ne rade. Nitko nije slutio da je donio odluku o samoubojstvu', priča Mirjana Colić, susjeda obitelji Branković.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene