Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTPUNI APSURD

Tweet Ivanke Trump za Svjetski dan izbjeglica izazvao lavinu negodovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za Svjetski dan izbjeglica Ivanka Trump objavila je poruku u znak podrške 22 milijuna izbjeglica širom svijeta, pohvalivši njihovu snagu i hrabrost i pozivajući na okončanje sadašnje krize. Online zajednica to nije dobro prihvatila.

Objavu o podršci izbjeglicama bi mogli očekivati od svakoga osim članova obiteljiTrump, ali Ivanka Trump, kćer Donalda Trumpa, je upravo takvu objavu plasirala u javnost na svom Twitter profilu. 

Pročitajte i ovo Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka" Joe Biden Izbori u SAD-u Biden je u jednoj stvari isti kao i Trump, upozoravaju organizacije za ljudska prava, ali desnica i tu reda zamjerke

No, njezin otac Donald - predsjednik koji je više puta tvrdio da su izbjeglice prijetnja Sjedinjenim Američkim Državama, neumorno nastoji nametnuti zabranu putovanja svim migrantima iz nekoliko muslimanski većinskih zemalja. Već je obustavio je američki program za izbjeglice u prvom mjesecu svoga mandata.

Nije dugo trebalo da twiteraši primjete objavu te Ivanki obrate pažnju koliki je apsurd da takvo nešto objavi, upravo zbog akcija i stavova njezinoga oca.

 

 

35-godišnjakinja je trenutno predsjednička savjetnica te očigledno ima različite poglede prema sirijskim izbjeglicama od svoga oca. U intervjuu za NBC u travnju, Ivanka Trump je izjavila kako bi Sjedinjene Države trebale prihvatiti više izbjeglica iz Sirije, što je očito odstupanje od populističke retorike njezinog oca koji poziva na potpuno zabranu.

Svjetski dan izbjeglica, održan svake godine 20. lipnja, dan je globalnog iskazivanja poštovanja i solidarnosti za milijune ljudi širom svijeta koji su prisiljeni pobjeći iz svoje domovine zbog posljedica rata ili prirodnih katastrofa.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene