Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa mu nije bilo zabranjeno

TABLET OTKRIVA STRAŠNU ISTINU Život diktatorovog sina - luksuz, premlaćivanja i mučenja elektro-šokerom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlost Hanibala Gadafija, najmlađeg sina pokojnog libijskog diktatora, obilježena je nasiljem, mučenjima i otmicama.

U tabletu najmlađeg sina pokojnog libijskog diktatora Moamera Gadafija, Hanibala, pronađeno je na tisuće fotografija i snimki na kojima se, osim života na visokoj nozi nalaze i brojni dokazi o mučenjima i torturama s kojima je očito povezan. Hanibal je poznat po nasilju, otmicama, kao čovjek koji ne preza ni od čega.

Fotografije su objavljene nakon što je on sam bio otet na libanonsko-sirijskoj granici 11. prosinca ove godine, no tablet je pronađen u Gadafijevoj vili još 2011. godine kada je diktator svrgnut te je uz pomoć aktivista i novinara prokrijumčaren iz zemlje. No, tada je objavljen samo mali dio fotografija koji oslikava život na visokoj nozi Hanibala i njegove supruge, Aline Skaf, modela za donje rublje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lice okrutnog režima Plejboj osuđen na smrt: Iz zatvora pušten Gadafijev sin, može li opet do vlasti? Slika nije dostupna U Bengaziju Gadafijev režim je djeci iz bolnice ucijepio virus AIDS-a?



Tisuće fotografija pokazuju način života Hanibala Gadafija, koji uživa u luksuzu, ali postoji čak 1700 slika koje pokazuju mračnu stranu njegovog života. Fotografije mučenja i torture nad zatvorenicima nastale su, pretpostavlja se, u zatvoru Bosleem u Tripoliju.

Osim fotografija, postoje i video zapisi, koji prikazuju strašna mučenja zatvorenika tijekom ispitivanja. Nemilice ih se udara i muči elektro-šokerima dok oni leže na podu s povezom preko očiju.

Supruga gotovo jednako okrutna

Hanibal i njegova supruga, koji imaju dvoje djece, bili su uhićeni 2008. godine u Švicarskoj zbog maltretiranja osoblja u hotelu u Ženevi gdje su odsjeli. Danski list 'Ekstra Bladet' je iste godine najmlađeg Gadafija optužio za otmicu i prebijanje, dok je studirao u Kopenhagenu.

Možda je najšokantniji događaj onaj iz hotela Claridge u Londonu 2009, kada su se čuli vrisci žene u sobi, a policiji su trojica Hanibalovih tjelohranitelja blokirala ulaz u sobu. Njegova žena Alina je užasno krvarila u sobi, zbog čega je prevezena u bolnicu gdje su joj utvrđene višestruke ozljede lica. No, da ni ona nije bila puno bolja od supruga, govore optužbe bivše dadilje iz Etiopije koja je tvrdila kako ju je Alina odvela u kupaonicu, zavezala te joj po glavi izlila kipuću vodu. Navodno je izgubila živce jer dadilja nije željela tući djecu kada su plakala.

Tijekom građanskog rata 2011. godine i nakon što je svrgnut njegov otac, Hanibal je s obitelji prebjegao u Alžir, prije nego što je naredne godine dobio politički azil u Omanu.

Hanibala Gadafi je navodno otet zato jer ima informacije o šijitskom imamu Moussi al-Sadru koji je nestao u Libiji još 1978. godine, no ubrzo je pušten, piše Daily Mail.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene