Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajedno ''teški'' 741 milijun dolara

Ivanke Trump i Jared Kushner najbogatiji dužnosnici u Bijeloj kući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kći američkog predsjednika Donalda Trumpa Ivanka i njezin suprug Jared Kushner posjeduju imovinu vrijednu 741 milijun dolara, objavila je Bijela kuća u skladu s etičkim propisima o imovini i prihodima visokih dužnosnika prije stupanja na dužnost.

Dokumenti sadrže i detaljne podatke o plaćama visokih dužnosnika američke administracije. Među njima nema informacija o imovini predsjednika Donalda Trumpa i njegova zamjenika Mikea Pencea.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Slika nije dostupna Trumpova administracija Dok će njezin suprug savjetovati Donalda, Ivanka će kod kuće čuvati djecu

Na konferenciji za novinare održanoj prije objave dokumenta, dužnosnici Bijele kuće istaknuli su da "nije riječ o trenutačnoj imovini, već o imovini koju su posjedovali u trenutku dolaska na novu dužnost".

Reuters ističe da su aktualni dužnosnici Bijele kuće puno bogatiji od onih iz prethodnih administracija, uključujući Obaminu.

Poslovno carstvo Ivanke Trump vrijedi više od 50 milijuna dolara, a njezin udio u lancu hotela Trump International Hotels iznosi između pet i 25 milijuna dolara, stoji u imovinskoj kartici njezina supruga Jareda Kushnera. S obzirom na to da je Ivanka tek nedavno službeno postala zaposlenica Bijele kuće, vlastito će izvješće objaviti kasnije.

Kushnerovu imovinsku karticu čine 54 stranice na kojima su navedene nekretnine čija se vrijednost mjeri sa šest i sedam nula. The New ork Times je prenio da se nekretninsko i investicijsko carstvo para procijenjuje na 741 milijun dolara.

Objavljeni su detaljni podaci o njegovu položaju u 267 korporacija i drugih organizacija, iz kojih se u siječnju povukao. Prošle je godine Kushner zaradio stotine tisuća dolara od poslovanja s nekretninama.

Steveu Bannonu, glavnome strategu i savjetniku Donalda Trumpa medijska kuća Breitbart za usluge konzaltinga isplatila je 191.000 dolara, a u kartici se navodi još jedna zarada od milijun dolara. Njegova je imovina vrijedna između 3,3 i 12,6 milijuna dolara.

Seanu Spiceru, Trumpovu tajniku za medije za posao glavnog stratega i šefa komunikacija Republikanskog nacionalnog odbora isplaćeno je 260.000 dolara. Posjeduje više vrlo vrijednih nekretnina.

Šefica Trumpove izborne kampanje Kellyanne Conway koja je postala njegova savjetnica, zaradila je od konzaltinga, među kojima je i onaj što ga je obavila u kampanji, više od 800.000 dolara.

Bivši predsjednik banke Goldman Sachs Gary Cohn i aktualni predsjednik Nacionalnog gospodarskog vijeća Bijele kuće naveo je da posjeduje imovinu vrijednu najmanje 230 milijuna dolara. Pretpostavlja se da je njegova imovina puno veća, s obzirom na to da je uz neke pokretnine i nekretnine naveo da vrijede "više od milijun dolara". Od Goldman Sachsa je dobio otpremninu u iznosu od 85 milijuna dolara u gotovini i dionicama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene