Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Volimo mir, ali smo spremni za rat'

Video koji bi bio zanimljiv, da nije zastrašujuć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanimljiva animacija, ili pak zastrašujuća - prosudite sami.

Prijetnja ili nečiji crni humor? To se možemo zapitati nakon video uratka koji su, za sada nepoznati autori postavili na YouTube. Radi se o grafičkoj 'simulaciji' kineskog napada na vojnu bazu, a ona, slučajno ili namjerno, podsjeća na američki teritorij.

Iako nije jasno naznačeno da se animirani napad odnosi na zamišljeni napad na SAD, Foreign Policy piše kako su sličnosti među opremom i vizualnim izgledom baza velike. Video je objavljen 28. kolovoza, da bi u svega nekoliko dana bio pregledan preko 455 tisuća puta.

'Scenarij' je sljedeći: Oko deset sekundi se prikazuje scenu koja navodno predstavlja američki napad na kinesku vojnu bazu, a zatim više od pet minuta prikazuje zamišljenu reakciju kineske Narodno-oslobodilačke vojske.

To uključuje pokretanje balističkih projektila, potonuća podmornica i borbenih zrakoplova koji polijeću s broda. Nakon što je gotovo sve uništeno, podiže se kineska zastava i tekst na kineskom koji Foreign Policy prevodi kao: 'Volimo mir, ali smo spremni za rat'.

Cijela grafika podsjeća na onu u Play Station igricama s početka stoljeća, no još nije poznato kako je grafika napravljena i koja je bila namjera nepoznatih autora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene