Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neka kapetan odluči'

Objavljen transkript razgovora između posade potonulog trajekta i obalne straže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obalna straža poručila je kapetanu potonulog trajekta neka sam donese konačnu odluku o tome hoće li evakuirati putnike ili neće. Odlučio je kako ih ipak neće evakuirati. To je rezultiralo desecima do sad izvučenih tijela i njih još 200 za kojima se traga.

U javnost je pušten cjelokupni transkript razgovora između posade trajekta koji je potonuo u srijedu uz obalu Južne Koreje i djelatnika Obalne straže, javlja Independant.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mučne snimke s mobitela Učenici s trajekta šalili se nesvjesni situacije: 'Ovo je kao Titanik' Slika nije dostupna Objašnjenje kapetana Krivu odluku pamtit će cijeli život: 'Mislio sam da će voda odnijeti putnike'

U transkriptu se čuje kako jedan član posade nekoliko puta postavlja pitanje bi trebali evakuirati i brod i je li pomoć na putu. Iz Obalne straže su mu odgovorili kako su poslani brodovi te da bi trebali raditi na tome da evakuiraju brod. Posada mu je tada odgovorila kako je prevelik kut pod kojim se brod nalazi u vodi i da se putnike ne može micati.

Krivu odluku pamtit će cijeli život: 'Mislio sam da će voda odnijeti putnike'

Iz Obalne straže tada su mu poručili kako bi kapetan trebao sam donijeti odluku o evakuaciji budući da oni ne mogu donijeti konačnu odluku jer nisu u detalje upoznati sa situacijom.

Kada je brod počeo tonuti kapetan se nije nalazio na mostu nego je kormilo povjerio neiskusnom trećem časniku. Kada je brod udario u stijene kapetan Lee je putnicima naložio neka ostanu u svojim sobama. Sada je optužen za nemar i kršenje zakona mora.

Ronioci su napokon uspjeli ući u potopljenu olupinu. Dosad su izvukli gotovo 60 tijela. Još tragaju za više od 200 putnika, većinom djece.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene