Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izuzetno talentiran učenik

Objašnjeno zašto je dječak premješten u drugi razred: "Ovo je bio jedini motiv prelaska"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako je naglasio načelnik Školske uprave Beograd Dragan Filipović, prema svim informacijama kojima raspolažu, vršnjačkog nasilja nad dječakom nije bilo niti je on u njemu sudjelovao. Objasnio je zašto je učenik promijenio razred. 

Načelnik Školske uprave Beograd Dragan Filipović rekao je da je nastava u svim školama počela minutom šutnje, a da će OŠ Vladislava Ribnikara početi s radom u ponedjeljak.

Naglasio je da je dječak koji je počinio zločin pohađao i glazbenu školu, kao i da, na osnovi svih pokazatelja koje ima škola, nije bilo vršnjačkog nasilja.

Za petak je zakazan sastanak s predstavnicima Ministarstva zdravstva kako bi se napravio plan aktivnosti za prijam djece u ponedjeljak u OŠ Vladislava Ribnikara. Sastanku će prisustvovati i dva psihijatra, psiholog i predstavnici UNICEF-a.

Pročitajte i ovo Potresni prizori ispred škole Neostvareni san jedne djevojčice Prizor koji slama srce: Taj par cipelica pripadao je stopalima buduće balerine

Pročitajte i ovo Policija ispred škole Masakr u Beogradu Pokolj u beogradskoj školi: Liječnici se bore za život djevojčice, u kritičnom stanju još jedna žrtva

"Imamo još tri škole u kojima trebamo pružiti podršku jer je učenica koja je nastradala također i učenica Baletske škole Lujo Davičo, jedan đak koji je nastradao učenik je i Muzičke škole Josipa Slovenskog, a učenik koji je izvršio ovo kazneno djelo učenik je Muzičke škole Stanković", rekao je Filipović.

"Tamo je bio izuzetan, izuzetno talentiran učenik", dodao je Filipović govoreći o učeniku koji je počinio masakr. Naglasio je da na osnovu svih pokazatelja koje ima škola nije bilo nikakvog vršnjačkog nasilja u školi nad učenikom ili da je on sudjelovao u njemu, kao ni u glazbenoj školi, piše Nova.rs.

Pročitajte i ovo Hitne službe na mjestu pucnjave u Beogradu - 4 nezapamćen slučaj Dirljive scene iz Beograda: Građani čekaju u redovima kako bi pomogli preživjelima nakon masakra

Pročitajte i ovo Okupljanje ispred škole u Beogradu - 1 Počast stradalima VELIKA GALERIJA Tužne scene pred beogradskom školom: Rijeka suza za stradale učenike i zaštitara

Upitan za nasilje u školi glume koju je pohađao, Filipović je izjavio da, s obzirom na to da je riječ o privatnoj izvannastavnoj aktivnosti, informaciju o tome nemaju.

Kada je riječ o premještanju iz jednog razreda u drugi, on je naveo da je riječ o školi koja djeci nudi dvojezičnu nastavu već od sedmog razreda.

"Na zahtjev roditelja učenik je prešao u razred koji ima dvojezičnu nastavu. To je bio jedini motiv njegova prelaska", rekao je Filipović.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene