Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi problemi u obavještajnom sustavu

Obiteljske slike novog šefa britanskih obavještajaca na Facebooku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Supruga novog šefa britanske obavještajne službe MI6, Sir Johna Sawersa, objavila je fotografije svog supruga, obitelji i prijatelja na internetskoj stranici Facebook, izazvavši pravu konsternaciju među stručnjacima za sigurnost i pozive za pokretanje istrage.

Sawers, trenutno veleposlanik Velike Britanije pri Ujedinjenim narodima, prošlog je tjedna imenovan na čelo obavještajne službe, a dužnost bi trebao preuzeti u studenome. List Mail on Sunday u nedjelju je, ocjenjujući kako je riječ o 'nevjerojatnom propustu', objavio kako je lady Shelley Sawers na Facebooku objavila obiteljske fotografije, podatke gdje obitelj živi i ljetuje, tko su im prijatelji i rođaci. Informacije je mogao vidjeti bilo tko od više milijuna korisnika Facebooka diljem svijeta, ali su brzo skinute s interneta na intervenciju Foreign Officea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zapošljavaju još 1.000 agenata Šef MI6-a brutalno iskren: Islamistički terorizam se neće smanjivati! Slika nije dostupna Sve zbog migrantske krize Bivši šef MI6 upozorava: 'Europu čekaju ustanci'

'Odrastimo već jedanput

Ministar vanjskih poslova David Milliband opovrgnuo je da došlo do povreda sigurnosti i izrazio punu potporu Johnu Sawersu. 'Nije državna tajna da on nosi 'speedo' kupaći kostim. Zaboga, odrastimo već jedanput!', rekao je Milliband za BBC. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene