Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otok nezapamćenog pokolja

Obitelji i prijatelji žrtava u posjetu Utoeyi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 500 članova obitelji i prijatelja žrtava pokolja na Utoeyi u petak će posjetiti taj norveški otok.

Od 22. srpnja kada je na Utoeyi ubijeno 69 ljudi, većinom mladih, koji su se okupili na laburističkom ljetnom kampu, policija je rasčistila mjesto događaja i uklonila znakove pokolja.

Otok površine 0,12 kilometara četvornih, četrdesetak kilometara sjeverozapadno od Osla, bit će ponovno otvoren u podne za obitelji i prijatelje žrtava.

Potporu će im, u slučaju da im zatreba, moći pružiti psiholozi, svećenici i imami, ali i istražitelji raspoređeni u tu svrhu na otoku, rekao je Per Kristan Brekke, visoki dužnosnik norveške Civilne sigurnosti koja organizira posjet.

'Učinili smo sve kako bismo tom posjetu zajamčili potrebnu sigurnost i dostojanstvo: pobrinuli smo se da bude mirno, da ima ljudi s kojima se može razgovarati, da se odgovori na sva pitanja koja obitelji postave', rekao je.

'Ako to žele, obitelji će moći zatražiti od policije da im pokaže mjesto na kojem je pronađeno tijelo njihova djeteta', dodao je. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Počinio sem mali čin barbarizma' Breivik se ispričao za smrt prolaznika, ali ne i za Utoyu Slika nije dostupna Potresna ispovijed Emme Martinović 'Breivik se glasno smijao i vikao da mu nećemo pobjeći'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene