Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je bilo mučenje'

Obitelj pogubljenika koji je umirao 20-ak minuta otkrila DETALJE s egzekucije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj zatvorenika u američkoj saveznoj državi Ohio čija je egzekucija trajala više od 20 minuta, kaže da je on bio 'mučen na smrt'.

Dennis McGuire protekli je tjedan pogubljen netestiranom kombinacijom kemikalija te je 25 minuta umirao na stolu, od kad mu je dana smrtonosna injekcija, javlja AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Riječ je o Srbinu Unakaženo tijelo bez prstiju pronađeno u stanu u Beču: "Način egzekucije ukazuje na balkansku mafiju" Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza!

Njegov sin Dennis rekao je da je osjećao 'agoniju i teror' gledajući svog oca kako umire. 'Gledati egzekuciju oca, bio je najgori trenutak u mom životu. Ne mogu to opisati drugačije nego riječju mučenje', kaže Dennis D. McGuire.

Ubojica u SAD-u pogubljen novom smrtonosnom injekcijom

O smrti je progovorila i kćer Amber. 'Ležao je na stolu i pokušavao udahnuti zrak. Podizao je glavu, usta su mu bila otvorena i ispuštao je grozne zvukove', rekla je Amber McCguire.

McGuireu je ubrizgana kombinacija sedativa midazolama i sredstva protiv bolova hidromorfona koje je Ohio uveo kao zamjensko sredstvo za slučaj da se ne može doći do pentobarbitala čiji je proizvođač iznio prigovor njegovom korištenju u pogubljenjima.

'Oni koji su svjedočili ovoj egzekuciji nikada je neće zaboraviti. A neki će njome ostati duboko traumatizirani cijeli život. Smatram da nijedan državni zaposlenik ne bi trebao na sebe preuzeti taj teret. Ohio treba ukinuti smrtnu kaznu', objavio je u priopćenju bivši direktor zatvora u kojem je pogubljen McGuire, Terry Collins.

Smrtnu kaznu McGuire dobio je jer je silovao i do smrti izbo trudnicu 1989. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene