Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kuće pod vodom

Susjednu Srbiju pogodile obilne poplave: Jedna osoba poginula, 40 evakuiranih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je osoba poginula, a najmanje 40 evakuirano je zbog obilnih pljuskova u nekoliko područja u Srbiji, zbog čega je poplavljeno više desetaka kuća, a obustavljen je i promet na nekoliko lokalnih cesta.

Zbog obilnih padalina popodne u okolici Vršca, pod vodom se našlo nekoliko desetaka kuća, a 87-godišnja žena je smrtno stradala, javila je Radio-televizija Srbije.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci

Poplavljene su kuće u mjestima Uljma, Izbište i Šušare, lokalna cesta između ova dva mjesta je zatvorena, a na terenu su morale intervenirati Žandarmerija MUP-a Srbije, Hitna pomoć i ekipe Crvenog križa.

"Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je pripadnike Žandarmerije u poplavljena mjesta kako bi u najkraćem roku pružili pomoć ugroženu stanovništvu", priopćio je MUP Srbije.

Resorne službe u općini Vršac nadaju se da da će tijekom večeri svi ugroženi biti evakuirani, a za mještane čije su kuće poplavljene bit će osiguran smještaj u Vršcu i susjednoj općini Bela Crkva.

Obilne kiše prouzročile su probleme u prometu i na autocesti E-75 kod Umčara južno od Beograda, te kod Niša, a više kuća poplavljeno je i na području Kraljeva. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene