448754
448754
448754
448754
448754

'Obavijestite sve koje znate da se približava velika smrtonosna oluja'

  • , 02.09.2016., 08:37
  • Autor:
  • komentara

Uragan Hermine stigao je do Floride. Dijelovi te američke savezne države su evakuirani.

 
 
 
 
U iščekivanju smrtonosnog uragana (VIDEO: AP)
U iščekivanju smrtonosnog uragana (VIDEO: AP)

Smrtonosan uragan Hermine stigao je do Floride. Deseci tisuća kućanstava su bez struje. Pojedini dijelovi te američke savezne države su objavili poziv za evakuacijom. Strahuje se i od poplava i klizišta.

'Ova je oluja prijetnja za život. Svi se moraju pripremiti. Oluja jača. Opskrbite se hranom i vodom za najmanje tri dana. Odite u sklonište. Razgovarajte sa svima koje znate i provjerite jesu li dobro. Obavijestite ih da se približava velika smrtonosna oluja', rekao je guverner Floride Rick Scott u obraćanju javnosti na press koferenciji.

'Nezgodno je, na nekim mjestima imamo visoku razinu vode', rekao je Virgil Sandlin, policijski načelnik u Cedar Keyu, o kiši koja je negdje napadala i do 12 centimetara. 'Bio sam ovdje 1985., tijekom uragana Elene, i ne sjećam se da je bilo ovako loše', dodao je.

Hermine prolazi Floridom brzinom od 130 km/h. Nakon što prođe, stanovnike Floride očekuju moguće velike poplave.

Očekuje se da će uragan u nekim područjima uzrokovati poplave do 3 metara jer se razina vode s obale premješta u unutrašnjost otoka, objavio je američki Državni centar za uragane.

Hermine je prvi uragan od Wilme iz 2005. za kojeg se očekuje da će uzrokovati klizišta na Floridi. (I.D./Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se