Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uragan Hermine pogodio Floridu

'Obavijestite sve koje znate da se približava velika smrtonosna oluja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan Hermine stigao je do Floride. Dijelovi te američke savezne države su evakuirani.

Smrtonosan uragan Hermine stigao je do Floride. Deseci tisuća kućanstava su bez struje. Pojedini dijelovi te američke savezne države su objavili poziv za evakuacijom. Strahuje se i od poplava i klizišta.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u

'Ova je oluja prijetnja za život. Svi se moraju pripremiti. Oluja jača. Opskrbite se hranom i vodom za najmanje tri dana. Odite u sklonište. Razgovarajte sa svima koje znate i provjerite jesu li dobro. Obavijestite ih da se približava velika smrtonosna oluja', rekao je guverner Floride Rick Scott u obraćanju javnosti na press koferenciji.

'Nezgodno je, na nekim mjestima imamo visoku razinu vode', rekao je Virgil Sandlin, policijski načelnik u Cedar Keyu, o kiši koja je negdje napadala i do 12 centimetara. 'Bio sam ovdje 1985., tijekom uragana Elene, i ne sjećam se da je bilo ovako loše', dodao je.

Hermine prolazi Floridom brzinom od 130 km/h. Nakon što prođe, stanovnike Floride očekuju moguće velike poplave.

Očekuje se da će uragan u nekim područjima uzrokovati poplave do 3 metara jer se razina vode s obale premješta u unutrašnjost otoka, objavio je američki Državni centar za uragane.

Hermine je prvi uragan od Wilme iz 2005. za kojeg se očekuje da će uzrokovati klizišta na Floridi. (I.D./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene