Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mottaki očekuje da će Obama ispuniti očekivanja

'Obamina pobjeda znak želje za promjenama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pobjeda demokratskog kandidata Baracka Obame na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama 'jasan je znak' želje američkih birača za političkim promjenama, izjavio je iranski ministar vanjskih poslova Manouchehr Mottaki.

'Obamin izbor na američkim predsjedničkim izborima jasan je znak da narod te zemlje traži temeljite promjene u domaćoj i vanjskoj politici', rekao je šef iranske diplomacije, a prenijela agencija IRNA, u prvoj službenoj reakciji Teherana nakon pobjede demokratskog kandidata.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

'Nadamo se da će nova američka vlada ispuniti očekivanja svog naroda i napustiti loš pristup američke vlade u odlasku', dodao je.

Vladin glasnogovornik Gholamhossein Elham zatražio je pak od novoizabranog predsjednika Obame, 'koji je dobio povjerenje američkog naroda zahvaljujući obećanim promjenama', da nastoji 'promijeniti gledište SAD-a na međunarodna pitanja, na poštivanje ljudskih prava i prava naroda'. 

Također traži da 'prekine politiku dominacije i agresije prema drugim zemljama kako bi popravio ugled SAD-a i prevladao sve veće nepovjerenje prema Americi'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene