Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detalji operacije

'Osama se tijekom napada skrivao iza žena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smrt čelnika Al-Kaide Osame bin Ladena je nanijela težak udarac toj organizaciji ali to nije dovoljno da bi ona nestala, ocijenila je u ponedjeljak Bijela kuća.

'Ona je možda ranjeni tigar ali još ima života u sebi', rekao je novinarima na konferenciji za tisak u Washingtonu John Brennan, glavni savjetnik za borbu protiv terorizma predsjednika SAD-a Baracka Obame.Brennan je dodao kako je odnos SAD-a i Pakistana ključan za pobjedu nad Al-Kaidom, priznavši pritom da postoje 'razlike u mišljenjima' između dviju vlade o borbi protiv islamističkih militanata. Brennan je novinarima također rekao da je razumljivo da zastupnici u SAD-u postavljaju pitanje američke pomoći Pakistanu nakon što je Bin Laden ubijen u bogataškoj četvrti nedaleko Islamabada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ako im odgovore Američki vojnici bili spremni na sukob s pakistanskim snagama Slika nije dostupna 'Neuspjeh bio imao ozbiljne posljedice' Obama: Napad na Bin Ladena '40 mi je najduljih minuta u životu'

>> Osamu izdao strah od tehnologije

>> FOTO: Pentagonovi nacrti vile u kojoj se skrivao bin Laden

Govoreći o samoj akciji u kojoj je ubijen bin Laden, Brennan je rekao kako se čini da se čelnik Al-Kaide pokušao sakriti iza žena kada su pripadnici američkih specijalnih snaga napali njegovu zgradu. Bijela kuća vjeruje da je žena koja je poginula u ponedjeljak bila jedna od njegovih supruga, rekao je Brennan i dodao da je njezino tijelo bilo u položaju kao da je 'korištena kao štit'. Brennan je, međutim, dodao i da nije jasno je li se ona sama izložila mecima ili su je se njome kao štitom poslužili bin Laden ili njegov sin.

John Brennan je novinarima rekao i kako još nije odlučeno hoće li medijima dati fotografiju tijela Osame bin Ladena.

Bijela kuća ispravila Brennana

Bijela Kuća je kasnije povukla izjave savjetnika američkog predsjednika Johna Brennana da je u akciju u Abotabadu ubijena i supruga Osame bin Ladena i da je bila korištena kao živi štit.

Bin Ladenova supruga u napadu je ranjena, a smrtno je stradala druga ženska osoba koja se nalazila u kući, izjavio je neimenovani dužnosnik Bijele kuće, ispravljajući tako raniju Brennanovu izjavu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene