Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iranska televizija objavila

Obamin kabinet nije kompatibilan s najavama o promjenama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Formiranje novog američkog kabineta nije ni na koji način kompatibilno s najavama izabranog američkog predsjednika Baracka Obame o promjenama, objavila je u utorak u svom komentaru iranska državna televizija IRIB.

Televizija je navela da imenovanje Hillary Clinton državnom tajnicom i ostavljanje Roberta Gatesa na mjestu ministra obrane nemaju nikakve veze s promjenama već predstavljaju nastavak dosadašnje politike američke administracije. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drama u školi FOTO Profesorica već danima sjedi zaključana u kabinetu Slika nije dostupna Javnost protiv intervencije 'SAD je spreman provesti vojne opcije u Siriji'

>>Promjene stigle u Ameriku!

Nazivajući Clinton i Gatesa ratnim huškačima, ORIB je priopćio da je Clinton glasovala za pokretanje rata protiv Iraka, te da se u Iraku ne mogu očekivati nikakve promjene pod Gatesom kao ministrom obrane.

'U praksi, Obama se postupno distancira od svojih idealističkih slogana o promjenama i de facto zadržava status quo u američkoj vanjskoj i obrambenoj politici', priopćio je IRIB koji u pravilu prenosi stajališta iranske administracije.

Unatoč oštrom komentaru IRIB-a, iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad i njegova vlada ranije su rekli da se nadaju kako će s Obamom biti otvoreno novo poglavlje u iransko-američkim odnosima nakon tri desetljeća napetosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene