Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proći će provjeru

Obama traži od Kongresa 500 milijuna dolara za umjerene sirijske pobunjenike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama, pritisnut zahtjevima zastupnika da snažnije pomogne sirijskoj oporbi, zatražio je u četvrtak od Kongresa 500 milijuna dolara za uvježbavanje i opremanje umjerenih sirijskih pobunjenika koji žele svrgnuti predsjednika Bašara al-Asada.

Bijela kuća je priopćila da će pobunjenici proći provjeru prije pružanja pomoći kako ona ne bi pala u ruke američkih neprijatelja. Obama je pod snažnim pritiskom nekih zastupnika, poput Johna McCaina iz Arizone, da poveća pomoć pobunjenicima u trogodišnjem ratu u Siriji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Po prvi put PUTIN POTVRDIO Rusija sad podržava i protivnike Bašara al Asada Slika nije dostupna Razlike na stranu Ban Ki-moon pozvao Rusiju i SAD na suradnju u borbi protiv terorizma

Dio zastupnika optužio je Obamu da je neodlučan i pasivan, čime je pomogao Asadu da ukloni prijetnju svojoj vladi.

Boehner će tužiti Obamu za prekoračenje ovlasti

Obamin zahtjev za 500 milijuna dolara uslijedio je nakon obećanja krajem svibnja da će "povećati pomoć onima u sirijskoj oporbi koji su najbolja alternativa teroristima i brutalnim diktatorima".

Bijela kuća je najavila da će novac pomoći obrani sirijskog naroda, stabilizaciji područja pod kontrolom oporbe, ubrzati pružanje osnovnih usluga, pomoći obrani od terorizma i postizanju uvjeta za političko rješenje krize. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene