Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rast nezaposlenosti

Obama se distancira od Kongresa, najavio mjere spašavanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama distancirao se od američkog Kongresa ustvrdivši da su mnogim kongresnicima stranački interesi važniji od nacionalnih, te najavio nove gospodarske mjere koje bi trebale ojačati posrnulo američko gospodarstvo.

U svom govoru radnicima automobilske industrije u Michiganu, Obama je rekao da je prošlotjedno smanjivanje kreditnog rejtinga SAD-a posljedica odbijanja Kongresa da donese mjere u nacionalnom interesu. 'Ima nekih u Kongresu koji bi radije da njihovi protivnici izgube nego da Amerika pobijedi. S tim treba prekinuti', rekao je Obama radnicima tvrtke Johnson Controls koja proizvodi baterije za hibridna i električna vozila.

Obama je smanjivanje kreditnog rejtinga opisao kao 'samoranjavanje', te najavio nove gospodarske mjere.
'Predstavljat ću nove prijedloge, tjedan za tjednom, kako bih pomogao da tvrtke počnu zapošljavati i vraćati ljude na posao', rekao je Obama.

Obamini izgledi za reizbor 2012. godine ovise o uspjehu u smanjivanju stope nezaposlenosti, koja trenutno iznosi više od 9 posto, te jačanju gospodarskog rasta i vraćanju povjerenja ulagača nakon što je agencija S&P prošli tjedan po prvi puta u povijesti snizila kreditni rejting Sjedinjenih Država na jedan stupanj ispod najvišeg. (Hina)

 

Pročitajte i ovo United Grupa Povoljno tržišno okruženje United Grupa finalizirala rundu financiranja i potvrdila svoj rejting Slika nije dostupna Neće biti jeftino ZATVARA SE 'ZATVOR KOJI SVIJET OSUĐUJE' Osumnjičenici za terorizam bit će premješteni

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene