Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neka pastor razmisli'

Obama: Paljenje Kurana bi moglo povećati broj terorista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama komentirao je plan pastora s Floride o paljenju Kurana.

Upozorio je da se plan paljenja Kurana koristi kao sredstvo za novačenje pripadnika al Kaide te je pozvao pastora da razmisli o svojoj odluci. 'To je bogat rudnik novaka za Al Kaidu', rekao je Obama u razgovoru za televizijsku mrežu ABC. 'Moglo bi doći do ozbiljnog nasilja u Pakistanu i Afganistanu. To bi moglo povećati broj pojedinaca spremnih da se raznesu u američkim ili europskim gradovima', upozorio je američki predsjednik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poznat po spaljivanju Kurana Američki pastor 'objesio' Obamu Slika nije dostupna Prosvjedi muslimana diljem svijeta Američki pastor ne odustaje od 'dana za paljenje Kurana'

>> VIDEO: Imam želi nagovoriti pastora da ne spaljuje Kuran

Terry Jones, čelnik fundamentalističke kršćanske skupine 'Dove World Outreach Center' sa sjedištem na Floridi, planira 9. godišnjicu terorističkih napada na SAD u subotu obilježiti javnim spaljivanjem primjeraka Kurana.

'Nadam se samo kako je (Jones) svjestan da je ono što predlaže potpuno suprotno vrijednostima nas Amerikanaca, da je ova zemlja izgrađena na vjerskim slobodama i vjerskoj snošljivosti', rekao je Obama. 'Kaže da ga motivira njegova vjera.....Nadam se da sluša one dobre anđele i shvaća da je to destruktivan čin', istaknuo je američki predsjednik. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene