Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje u Gazi

Obama o Gazi razgovarao s Netanyahuom, ali i s Mursijem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu nazvao je u petak američkog predsjednika Baracka Obamu s kojim je razgovarao o mogućim načinima smirivanja stanja u Izraelu i Gazi, objavila je Bijela kuća.

Obama je "ponovio američku potporu prava Izraela na obranu i izrazio žaljenje zbog gubitka života izraelskih i palestinskih civila", stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Projekili ispaljeni na Izrael Odgovor na ofenzivu Nema kraja borbama na Bliskom istoku: Raketom iz Gaze pogođena zgrada u izraelskom gradu Evakuacija iz Rafaha Kaos u Gazi Izrael pozvao na evakuaciju pa nastavio s napadom: "Više nema mjesta koje je sigurno"

>> Monti nazvao Morsija i zatražio da se založi za primirje između Izraela i Gaze

"Premijer je izrazio duboko poštovanje predsjedniku i američkom narodu za proturaketni sustav Iron Dome koji je učinkovito uništio stotine raketa iz Gaze", dodaje se u priopćenju.

Istovremeno, Bijela kuća je objavila da je Obama nazvao egipatskog predsjednika Mohameda Mursia i pohvalio napore Egipta u smirivanju situacije u Izraelu i Gazi.

Egipatski premijer Hisham Kandil izjavio je kako je Kairo spreman posredovati u postizanju primirja između Izraela i militantnog pokreta Hamas koji vlada Pojasom Gaze.

Egipat je saveznik Hamasa, ali i potpisnik mirovnog sporazuma s Izraelom 1979. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene