Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne vole ga više

Istraživanje: Najniža Obamina popularnost dosad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 54 posto ispitanih Amerikanaca ne odobrava politiku svog predsjednika.

Popularnost američkog predsjednika Baracka Obame nije nikada dosad bila tako niska, pokazuju rezultati istraživanja objavljeni u utorak prema kojima većina Amerikanaca predsjednika smatra nepoštenim i drži da on ne zavređuje njihovo povjerenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snažan udarac Trumpu Republikanci jedni protiv drugih: Zadnji pokušaj rušenja Obamacarea nije uspio Slika nije dostupna 24 milijuna ostat će bez osiguranja Trijumf za Trumpa: Dobio je prvu bitku za ukidanje Obamacarea

>> Obama od 2010. zna da NSA špijunira Merkel!

Oko 54 posto ispitanih Amerikanaca ne odobrava politiku svog predsjednika u odnosu na 39 posto koja misli suprotno, pokazuje istraživanje Sveučilišta Quinnipiac.

Obamin prethodnik George Bush doživio je sličnu nepopularnost u istome razdoblju svoga drugog mandata.

Čini se da Obama 'ispašta' zbog lošeg funkcioniranja zdravstvene reforme, popularno zvane Obamacare, osobito nakon što je njezin ključni dio stupio na snagu 1. listopada.

Zastoji u provedbi reforme donijeli su Obami gubitak povjerenja napose u ženskom dijelu populacije. Naime, samo 40 posto žena je odobrava, a 51 posto drži je lošom.

Istraživanje također pokazuje da je većina Amerikanaca pesimistična kada je riječ o posljedicama Obamacarea. Samo 19 posto ih vjeruje da će se zdravstveni sustav poboljšati, a čak 43 posto drži da će se pogoršati, dok 33 posto ispitanika ne očekuje promjene. Istraživanje je obuhvatilo 2.545 osoba u razdoblju od 6. do 11. studenoga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene