Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve usamljeniji

Obama: Ne žalim zbog govora o džamiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u srijedu kako ne žali što je branio pravo muslimana da izgrade džamiju blizu mjesta napada 11. rujna u New Yorku, što izaziva oprečna mišljenja već pet dana u SAD-u.

'Odgovor je: ne žalim', kazao je Obama za tv postaju NBC koja ga je upitala o toj temi tijekom njegova posjeta jednoj obitelji u Columbusu (američka savezna država Ohio). Obama se založio u petak za pravo da se podigne džamija blizu mjesta gdje su nekada stajali tornjevi blizanci u New Yorku, u ime slobode vjeroispovijesti koju jamči Ustav.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zanimljiva teorija VIDEO Putinovo novogodišnje obraćanje podiglo prašinu: "Čestitku je očigledno generirala umjetna inteligencija" Predsjednik Ruske federacije Vladimir Putin Na kongresu vladajuće stranke Putin održao prvi govor nakon objave kandidature za predsjednika: "Rusija će biti samodostatna sila ili je neće biti"

>> Kritike Obami: 'Džamiju treba graditi drugdje'

Te su izjave izazvale medijsku oluju i nevjericu obitelji žrtava napada, dok su brojni pripadnici republikanske oporbe, među kojima Sarah Palin, optužili predsjednika da se udaljuje od ostatka stanovništva.

Čak i bliski suradnici Obame, poput šefa demokrata u Senatu Harryja Reida, ogradili su se od njega po tom pitanju, strahujući od posljedica te polemike na njihovu popularnost dva i pol mjeseca prije ključnih parlamentarnih izbora. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene