Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duboko ga potresla vijest o pucnjavi

Obama: Nakon pucnjave u Wisconsinu moramo se preispitati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama ocijenio je u ponedjeljak da se treba 'preispitati' o tome kako smanjiti nasilje u zemlji, nakon nedjeljnog pokolja u Wisconsinu.

Amerikanci će se odmah 'distancirati' pokaže li se da je motiv ubojice u Wisconsinu bila rasna mržnja, rekao je predsjednik novinarima u Ovalnom uredu.

Pročitajte i ovo Tornado vremenska nepogoda VIDEO Tornado protutnjao američkom državom: "Odmah potražite zaklon" Krenulo je suđenje roditeljima - 1 Najteže tek slijedi Odvjetnik roditelja žrtava masakra: "Bio sam na ispitivanju dječaka ubojice. Kad sam vidio snimke, uzrujao sam se"

>> Pokolj u hramu sikha počinio američki vojni veteran

Obama je rekao da ga je duboko potresla vijest o pucnjavi u hramu Sikha u nedjelju, u kojoj je poginulo sedam osoba, među njima i napadač.

'Ove strašne i tragične stvari prečesto se događaju i ne ostavljaju dovoljno vremena da se 'preispitamo' o tome kako drugim načinima smanjiti nasilje', dodao je.

Predsjednik je dao izjavu dan nakon pokolja, koji je navodno počinio bivši vojnik Wade Michael Page, povezan s manjim skupinama koje zagovaraju vladavinu bijele rase.

Pokolj se dogodio jedva petnaest dana nakon pucnjave na premijeri filma o Batmanu u Aurori, u saveznoj državi Colorado, kada je James Holmes (24) ubio 12 i ranio 58 osoba.

Obamin glasnogovornik Jay Carney napomenuo je da se predsjednikovo stajalište o kontroli oružja neće mijenjati, osobe koje nemaju dozvolu za nošenje oružja mora se spriječiti da ga nabave, a ostalim Amerikancima mora se zajamčiti ustavno pravo na njegovo posjedovanje. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene