Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjivanje broja

Obama: Nakon kolovoza u Iraku ostaje 50.000 američkih vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama potvrdio je u ponedjeljak u govoru na konvenciji veterana u Atlanti da se smanjivanje broja američkih vojnika u Iraku odvija u skladu s planom, te da će se njihovo sudjelovanje u vojnim operacijama završiti s krajem mjeseca kolovoza ove godine.

'Ubrzo nakon što sam preuzeo dužnost, najavio sam novu strategiju za Irak', rekao je Obama. 'Jasno sam rekao da će do 31. kolovoza 2010. američka borbena misija u Iraku završiti. I to je upravo ono što činimo - kao što je obećano i po planu'. Nakon 31. kolovoza u Iraku će ostati 50.000 američkih vojnika koji bi trebali obučavati iračke snage sigurnosti, davati logističku potporu i pomagati u protuterorističkim misijama.

Pročitajte i ovo Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.." Jeziva snimka misterioznog objekta Puno nedoumica VIDEO "Koji je ovo ku*ac?!" Ukrajinski vojnici objavili jezivu snimku misterioznog objekta

'To su opasne zadaće. I još uvijek ima onih s bombama i mecima koji će pokušavati zaustaviti napredak u Iraku. I teška istina je da još uvijek nije kraj američkom žrtvovanju u Iraku', rekao je Obama. On je ponovio da će se američka vojska povući iz Iraka do kraja sljedeće godine. Obama je također rekao da se Amerikanci suočavaju 's velikim izazovima u Afganistanu', gdje je Washington povećao broj vojnika.

'Suočeni smo s ogromnim poteškoćama u Afganistanu. Međutim, važno je da Amerikanci znaju da napredujemo i da smo fokusirani na naše ciljeve koji su jasni i dostižni', rekao je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene