Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Očito smo poslali vijest'

Obama na večeri kod Clooneya opet o gay brakovima, prikupio 15 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama rekao je na svečanoj večeri kod glumca Georgea Clooneya da je potpora istospolnim brakovima ‘logičan nastavak’ njegove vizije Sjedinjenih Država.

Večera je organizirana u sklopu Obamine kampanje za još jedan mandat na mjestu predsjednika SAD-a i skupila je gotovo 15 milijuna dolara. Demokrat Obama rekao je u srijedu kako vjeruje da homoseksualnim i lezbijskim parovima treba omogućiti da se vjenčaju. Obamina je politička baza taj pomak u stavu dočekala s velikim uzbuđenjem, a diljem zemlje pojačale su se i donacije za njegovu kampanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zaštitni mehanizam Američki Senat usvojio prijedlog zakona koji štiti istospolne brakove: "Bez obzira na to koga volite, zaslužujete jednakost" Joe Biden BRUJANJE AMERIČKIH MEDIJA VIDEO Biden opet šokirao sve prisutne: Zabunom rekao da mu je sin poginuo u ratu u Iraku

>> Obama podržava homoseksualne brakove: 'U tom stavu pomogle su mi kćeri'

‘Očito je da smo jučer postali vijest’, rekla je Obama, a aplaudiralo mu je 150 ljudi koji su platili kartu 40 tisuća dolara. ‘No zapravo je to logičan produžetak onoga što bi Amerika trebala biti. To je nastalo izravno iz te razlike u vizijama. Jesmo li mi zemlja koja uključuje sve i svima daje priliku i prema svima pošteno postupa’, dodao je.

Na večeri organiziranoj na Clooneyevu košarkaškom igralištu bili su mnogi slavni glumci koji podupiru legalizaciju istospolnih brakova, među ostalima Barbra Streisand, Salma Hayek, Tobey Maguire i Jack Black. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene