Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi novog predsjednika

Obama kritizirao Blagojevichev potez

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izabrani američki predsjednik Barack Obama izjavio je da se slaže s ocjenom demokrata u Senatu kako ne mogu prihvatiti da njegova nasljednika u Senatu imenuje guverner upleten u skandal.

Obama je u priopćenju izrazio razočaranje s odlukom guvernera Illinoisa Roda Blagojevicha, optuženog za korupciju zbog pokušaja prodaje mjesta u Senatu, da imenuje bivšeg državnog odvjetnika Illinoisa Roland Burrisa na to mjesto.

Pročitajte i ovo Ilustracija 70 službenih putovanja Moćni senator putovao u Europu zbog seksa s maloljetnicama: Koristio je aliase i primao slike seksualnog zlostavljanja djece Slika nije dostupna Postupak opoziva Senat Illinoisa nastavio suđenje Blagojevichu

'Roland Burris je dobar čovjek i kvalitetan javni službenik, no demokrati u Senatu jasno su rekli prije više tjedana da ne mogu prihvatiti imenovanje od guvernera optuženog da je pokušao prodati to isto mjesto u Senatu', naglasio je Obama u priopćenju, dodajući da se slaže s tim stajalištem. 

>> Blagojevich imenovao Rolanda Burrisa u Senat

'Vjerujem kako bi najbolje rješenje bilo da guverner podnese ostavku i omogući provedbu zakonitog i primjerenog postupka za izbor nasljednika', naveo je Obama, ponovo pozivajući Blagojevicha da podnese ostavku.

52-godišnji Blagojevich, osramoćeni demokratski guverner srpskog podrijetla, do sada je odbio brojne pozive da podnese ostavku, tvrdeći da nije učinio ništa nezakonito i da će svoju nedužnost dokazati na sudu. Blagojevich je ponovno iznenadio, učinivši ono što su mu svi savjetovali da ne čini, uključujući i njegova odvjetnika, imenujući Burrisa na bivše Obamino mjesto u Senatu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene