Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Obama: Iranu sankcije prije nego što Izrael reagira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Demokratski kandidat za Bijelu kući Barack Obama izjavio je da se Iranu trebaju uvesti sankcije zbog njegova nuklearnog programa i to prije nego što se Izrael osjeti "pritisnutim uza zid" i sam reagira akcijom protiv Teherana.

Obama je govoru na skupu u Davenportu, Iowa, istaknuo da se Izrael, "jedan od američkih najvjernijih saveznika u svijetu", osjeća jako ugrožen zbog riječi iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada koji je poručio kako Izrael treba izbrisati sa zemljovida.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka Ilustracija eskalacija sukoba Regija na rubu potpunog rata: Iran balističkim projektilima gađao ciljeve u sjevernom Iraku i Siriji

"Moja je predsjednička dužnost da pomognem da se oko Irana stegne diplomatski obruč i da mu se uvedu sankcije kako bi počeo drukčije razmišljati", dodao je senator iz Illinoisa. "To trebamo učiniti prije nego se Izrael osjeti pritisnutim uza zid" i počne razmišljati o vlastitoj akciji protiv Irana, kazao je Obama.

Iranski predsjednik u subotu se ponovo verbalno žestoko obrušio na Izrael i optužio ga da gura svijet u "propast" i prorekao mu uništenje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene