Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pola mandata u Bijeloj kući

Obama: Griješio sam, ali nije mi žao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barak Obama priznao je u intervjuu za New York times da je taktički griješio, ali da za ničim ne žali.

Petnaest dana uoči izbora koji se održavaju na polovici njegovog mandata, Obama i njegov potpredsjednik Joe Biden, ali i prva dama Michelle Obama putuju s jednog na drugi kraj SAD-a, pokušavajući uvjeriti birače da ponovo ukažu povjerenje demokratima. Analitičari, međutim, upozoravaju da se demokrati pripremaju za velike gubitke i da sada više ne mogu učiniti puno, jer je prošlo vrijeme kad se retorikom moglo nešto promijeniti.

Pročitajte i ovo Mario Banožić Koristit će 6+6 Odvjetnica aktivirala Banožićev saborski mandat pa zatražila njegovo mirovanje. Prozvala i medije: "Ugrožavaju istragu" Sudski tumač Uhodavaju se Mjesecima ne mogu raditi jer im nedostaje - ministrov potpis: "Mnogima je to jedini izvor zarade"

>> Obama: Spašavanje je daleko od završenog

Obama je u intervjuu za NYT, pred izbore koji se smatraju referendumom o njegovoj vladi, rekao da vjerojatno nije dovoljno radio na odnosima s javnošću, jednim od ključnih faktora američke politike. 'Uzimajući u obzir što nas je sve sustiglo, vjerojatno smo proveli više vremena pokušavajući naći pravi put', rekao je američki predsjednik.

Obama je preuzeo dužnost u trenutku kad su SAD vodile dva rata i ušle u financijsku krizu, ali je svoju dvogodišnju vladavinu ocijenio je kao dobru. 'Imam popis svega na što smo se obavezali da ćemo učiniti i postigli smo vjerojatno 70 posto onoga, o čemu smo govorili u izbornoj kampanji. Nadam se kako ću, dok sam predsjednik, imati priliku raditi na preostalih 30 posto', zaključio je Obama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene