Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naslijedit će Clinton

Obama imenovao Johna Kerryja novim državnim tajnikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obama je za novog državnog tajnika izabrao 69-godišnjeg Johna Kerryja, kojeg je nazvao 'savršenim izborom' za vođenje američke diplomacije.

Američki predsjednik Barack Obama objavio je u petak imenovanje demokratskog senatora Johna Kerryja na mjesto državnog tajnika, umjesto Hillary Clinton. Obama je Kerryja nazvao 'savršenim izborom' za buduće vođenje američke diplomacije, nakon što je prošli tjedan iz igre ispala američka veleposlanica pri UN-u Susan Rice.

Obama je rekao da od Senata očekuje brzu potvrdu imenovanja Kerryja.

'Okrećemo novu stranicu nakon desetljeća rata, a on shvaća da moramo upregnuti sve elemente američke moći', rekao je Obama na kratkoj konferenciji za tisak u Bijeloj kući na kojoj je objavio imenovanje bivšeg predsjedničkog kandidata na čelo State Departmenta.

Pročitajte i ovo George W. Bush Na ispraćaju brojni državnici Ujedinjena Amerika ispratila bivšeg predsjednika Georgea H. W. Busha Slika nije dostupna Danas su milijarderi SKROMNI POČECI Neglamurozni prvi poslovi uspješnih ljudi

>> Obama: Trebam vašu pomoć...

69-godišnji Kerry već je 27 godina član senatskoga Odbora za vanjsku politku, a zadnjih šest je na čelu toga odbora.

Imenovanje Kerryja u kabinet prvo je otkako je Obama osvojio drugi predsjednički mandat, a uskoro se očekuje i imenovanje budućeg ministra obrane. To je Obama za sada odgodio, piše Reuters, zbog intenzivnog protivljenja nekadašnjem republikanskom senatoru Chucku Hagelu kojeg se smatralo najizglednijim kandidatom za nasljednika Leona Panette u Pentagonu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene