Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predizborni trik?

Obama brine za online sigurnost Amerikanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća u četvrtak je predložila zakon koiji će potrošačima dati veću online zaštitu privatnosti.

Bijela kuća u četvrtak je predložila zakon koji će potrošačima dati veću online zaštitu privatnosti, a na kraju bi taj isti zakon mogao dati Vladi i policiji veće ovlasti kod pristupa stranicama kao što su Google i Facebook.

Pročitajte i ovo Odmetnuta regija Moldavije traži zaštitu Rusije APEL IZ MOLDAVIJE Širi se sukob? Separatisti iz Pridnjestrovlja zatražili zaštitu Rusije Migranti u SAD-u - 4 Kriza se nastavlja Kroz Meksiko se prema SAD-u kreće karavana migranata: Na granice stiže i konvoj Trumpovih pristaša

Dok zakon o privatnosti ne nameće nikakve nove obveze online tvrtkama, naređuje veću kontrolu nad Amerikancima kako im se podaci ne bi koristili na Internetu.

'Američki potrošači ne mogu čekati pravila s ceste koja bi osigurala zaštitu njihovih osobnih podataka i pružila online sigurnost.', rekao je Obama. 'Kako se razvija Internet moramo razvijati i rast povjerenja jer je to bitno za digitalno vrijeme. Zato je ovaj zakon o privatnosti toliko važan.'

Internet giganti poput Googlea i Facebooka optuženi su za "tiho" praćenje svojih korisnika u njihovim online aktivnostima nakon čega te podatke koriste za stvaranje prihoda od oglašavanja.

Ova tzv. Povelja o pravima sastoji se od 7 stavki za zaštitu potrošača. Tvrtke će morati osigurati sigurnost i odgovorno postupati s podacima kupaca.

Do stupanja ovog zakona Amerikanci ipak još moraju pričekati mogući ponovni mandat Obame kojeg biraju u studenom, kao i reviziju zakona od strane Vlade.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene