Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica uragana Katrina

Obama: Borit ćemo se zajedno s vama dok posao ne bude završen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama stigao je u New Orleans kojeg je prije pet godina opustošio uragan Katrina.

Obama je obećao stanovnicima da će se njegova administracija 'nastaviti boriti' zajedno s njima sve dok 'posao ne bude završen'. 'Premda je ostvaren nevjerojatan napredak, želio sam doći ovamo u povodu pete obljetnice kako bih stanovnicima ovoga grada rekao: moja će administracija ostati s vama i boriti se s vama sve dok posao ne bude završen. Sve dok New Orleans ne bude potpuno obnovljen', rekao je američki predsjednik u govoru koji je održao na sveučilištu Xavier koje je prije pet godina dva tjedna bilo poplavljeno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šokantne snimke VIDEO: Stravičan pomor ribe u Louisiani, BP nije kriv Slika nije dostupna Bijela kuća najavila žalbu Vlada u šoku: Sud opet dozvolio bušenje nafte u Meksičkom zaljevu

Nekoliko stotina stanovnika u četvrti koja je najgore prošla u naletu uragana, Lower Ninth Wardu, položilo je vijenac u spomen na žrtve. 'U najtežoj katastrofi koju je prouzročio čovjek i koju je doživjela naša zemlja izgubili smo 1.800 ljudi', rekao je tom prigodom gradonačelnik Mitch Landrieu. 'Još smo uspravni i nikada, baš nikada se nećemo predati'. Ako ne možemo obnoviti Lower Nine, onda nećemo moći obnoviti Ameriku', dodao je.

Četvrt Lower Nine sagrađena u kotlini, sa 99 posto crnačkog stanovništva, najsiromašniji je dio grada. New Orleans, djelomično izgrađen ispod razine mora i zaštićen nasipima, koncem kolovoza 2005. pogodio je najsnažniji uragan u povijesti koji je uništio nasip i prouzročio velike ljudske i materijalne gubitke. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene