Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Washington Post:

Obama šalje novih 13.000 vojnika u Afganistan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugledni američki list Washington Post objavio je da je američki predsjednik Barack Obama odlučio poslati u Afganistan, bez najave, dodatnih 13.000 američkih vojnika, osim kontingenta od 21.000 vojnika koliko ih je kao pojačanje najavio u ožujku, nakon preuzimanja dužnosti.

Tih 13.000 vojnika, kojima se ukupno pojačanje koje Obama namjerava poslati u Afganistan penje na 34.000, prvenstveno su postrojbe za potporu poput mehaničara, medicinskog osoblja, stručnjaka za obavješćivanje ili agenata vojne policije. Washington Post koji je objavio članak na svojoj internetskoj stranici u noći s ponedjeljka na utorak vjeruje da raspolaže informacijom da Pentagon i Bijela kuća nisu najavile slanje tih snaga za podršku nego su samo objavile raspoređivanje 21.000 vojnika borbenih snaga. 'Obama je dao zeleno svjetlo svemu. Ali, objavila se samo odluka o slanju 21.000 vojnika', kazao je vojni dužnosnik Washington Postu.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Slika nije dostupna Obamini planovi Šalje još vojnika i najavljuje povlačenje

Obama je pozvan da sljedećih tjedana odluči da li će se rasporediti dodatne desetine tisuće vojnika što zahtijeva njegov zapovjednik na terenu general Stanley McChrystal. General navodno traži između 40.000 i 60.000 dodatnih ljudi, prema različitim izvorima, osim 21.000 koje je Obama već pristao poslati nakon preuzimanja dužnosti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene